Ruilen & Retourneren

We begrijpen het. Online schoenen kopen kan riskant lijken. Daarom bieden wij een 'No-Hassle'-beleid om ervoor te zorgen dat u de perfecte pasvorm krijgt in uw nicestijll.com. Als u uw product wilt ruilen voor een andere stijl of maat, of uw artikelen wilt retourneren, is ons proces eenvoudig en duidelijk. Retourneer elk item via e-mail naar onze afdeling Retouren. Zorg ervoor dat u uw aankoopbewijs bij uw omruiling of retourzending bij ons terugbrengt.

Als u denkt dat u een defect product heeft, neem dan via e-mail contact op met de klantenservice van nicestijll.com om het defect te bespreken en eventueel het product te laten terugsturen naar adidas.


Pas ze. Draag ze om te werken. Stel ze op de proef. Als dingen niet lukken, hebben wij jou gedekt.

Als u om wat voor reden dan ook binnen 60 dagen na uw oorspronkelijke aankoop niet 100% tevreden bent, wissel uw schoenen dan gratis in met het UPS-verzendlabel dat bij uw schoenen is gevoegd * of stuur ze terug, zonder vragen.


Volg de onderstaande stappen om uw aankoop te retourneren:

1. E-mail ons op om te verduidelijken of u items wilt ruilen of retourneren. Stuur alsjeblieft geen ruilen / retourneren zonder onze toestemming, want het zal niet worden verwerkt.

2. Bevestig een geschikt adres, tijd en telefoonnummer zodat we een ophaallabel kunnen genereren.

3. Print uw afhaallabel uit. DHL neemt contact met u op om op uw gemak regelingen te treffen.

4. Verwijder alle voorgaande labels en bevestig het nieuwe afgedrukte label op uw pakket.

5. Zodra we de artikelen hebben ontvangen en bekeken, wordt uw terugbetaling bijgeschreven op de oorspronkelijke betaalmethode.

6. Ruilen is gratis en de retourkosten worden van uw terugbetaling afgetrokken.

Wanneer u schoenen probeert, dient u er rekening mee te houden dat u de zolen niet bekrast of de schoenendoos markeert. Retouren moeten ook de stofzak en doos bevatten, omdat deze als onderdeel van het product worden beschouwd. Plaats de schoenendoos in een andere doos om schade tijdens verzending te voorkomen.

Restitutie

Zodra uw retour is ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om u te melden dat we uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. De kosten van het terugsturen worden van uw terugbetaling afgetrokken.